Sobotnie popołudnie grupie weekendowej minęło bardzo smakowicie, ponieważ przygotowaliśmy pod kierunkiem pani dyrektor i pani Dominiki pyszne hamburgery. Nie były to typowe hamburgery, ponieważ te przygotowywane przez nas miały bazę z bułki maślanej z kurkumą oraz mięso z piersi kurczaka (doprawione ziołami). Trzeba przyznać, że nasza grupa weekendowa wykazała się niesamowitym zaangażowaniem oraz umiejętnością współpracy, a podział zajęć spowodował, że praca „paliła się” nam w rękach. Oskar pełnił rolę szefa kuchni i jako najstarszy z nas zajął się najtrudniejszą czynnością, a mianowicie smażeniem mięsa z kurczaka, Oskar myśli o zawodzie mechanika samochodowego, ale naszym zdaniem w roli szefa kuchni sprawdziłby się doskonale. Nikola kroiła ogórki, Oliwier, Mateusz, Jakub oraz młodszy Oskar wykazali się umiejętnością przygotowania warzyw, umyli i odsączyli sałatę, umyli i pokroili pomidory, jak i również posmarowali keczupem i majonezem bułki do hamburgerów. Klaudia i Krystian zrobili herbatę, natomiast Sylwek dołożył starań, aby odpowiednio przygotować stół do wspólnej biesiady. Efekt końcowy tego przedsięwzięcia kulinarnego był niebywale smakowity i imponujący. Przyznajemy, że w grupie siła, a wspólne działanie daje efekty, między innymi w postaci mośniastego hamburgera. Mega hamburgery były bardzo smakowite, polecamy je wszystkim. Osobom zainteresowanym chętnie przekażemy przepis na mośniastego hamburgera. Smacznego!